De voordelen van glasvezel

Wat is glasvezel en wat zijn de voordelen t.o.v. ADSL, VDSL en kabel?

GlasVezel Internet brengt de snelheid van het licht en heeft daardoor de capaciteit van toepassingen waarop we al lang zaten te wachten maar ook toepassingen die we nog niet voor mogelijk houden.

Gamen op topsnelheid, als elke seconde telt
Het grote voordeel van GlasVezel is snelheid, maar wat heb je als gamer daar nu aan? Als je nu nog ADSL of Kabel internet hebt en je ogen vierkant zijn van de shooters, racegames en alle andere flitsende games, moet het dan nog wel sneller? Natuurlijk! Want ook in je games telt elke seconde, het verschil tussen leven en dood.

Thuiswerken (VPN)
Een van de alternatieven tegen het fileleed is thuiswerken. Informatieoverdracht via glasvezelkabel gaat razend snel: met lichtsnelheid.

Videofilms – Video on Demand
Het is, op een mensenleven gezien, nog maar kort geleden dat we met zijn allen massaal naar de videotheek gingen. Fantastische maar ook saaie films werden op videoband meegenomen. Wat waren we gelukkig, al werd de kwaliteit van de band per huurder steeds slechter. En dat terugspoelen was toch ook wel vervelend.

Nieuwsservers
Nieuwe films, muziek, programma’s en spelletjes kun je downloaden. Maar hoe snel kan dat? Met een glasvezel in verbinding met een nieuwsserver razendsnel. Een DVD film van welke lengte dan ook heb je met de snelste glasvezelverbinding in gemiddeld 7 minuten op je computer staan.

Glasvezel: onbegrensde mogelijkheden
Nederlanders leven online: we besteden gemiddeld meer dan 5 uur per dag op het internet. En deze verbinding gebruiken we niet alleen voor internetten op onze computer, maar bijvoorbeeld ook voor interactief tv-kijken.

Meer dan 2 miljoen huishoudens in Nederland zijn al aangesloten op een glasvezelnetwerk en dit worden er elke dag meer. Deze gelukkigen hebben een internetverbinding waarmee zij maximaal profiteren van snel en stabiel internet. Dus nooit meer moeizaam streamen of Skypen.

Up- en download even snel
De up- en downloadsnelheid zijn beide altijd even razendsnel bij glasvezel. Het uploaden van foto’s of downloaden van je favoriete muziek is voortaan zo gebeurd. En je kunt gewoon vloeiend Skypen zonder schokkerig beeld en antwoorden die op zich laten wachten.

TV-kijken zoals jij het wilt
Met glasvezel kijk je interactieve TV in nóg betere kwaliteit. Bekijk programma’s terug vanaf het begin, pauzeer of neem ze op en kijk terug op het moment dat het jou uitkomt.

Capaciteit
De capaciteit, oftewel de "bandbreedte” van glasvezel, is maar liefst 1.000 maal groter dan dat van bestaande netwerken. Neem als voorbeeld een tweebaans autoweg: nauwelijks genoeg voor het huidige verkeer en bij het minste of geringste oponthoud een regelrechte ramp. Vergelijk dit met de bestaande netwerken: de capaciteit is nu nog voldoende, maar binnen afzienbare tijd zullen we tegen de beperkingen aanlopen.

We kijken straks op twee of meer plaatsen in huis naar HDTV, terwijl er op andere plaatsen in huis intensief gesurft wordt op het internet. De digitale snelweg loopt dus vast. Zo moeten er steeds meer analoge tv-zenders af, om de weg begaanbaar te houden. Glasvezel heeft honderden rijbanen op de digitale snelweg, direct naar en vanaf uw huis, dus u bent ervan verzekerd dat u ‘filevrij’ en altijd op de snelste manier over data beschikt.

Voordelen van 100% Glasvezel

* Betrouwbaar: een hypermodern en stabiel netwerk.
* Enorme bandbreedte: geen beperkingen voor nieuwe diensten.
* Keuzevrijheid: groter aanbod providers door een open netwerk.
* Superieure beeldkwaliteit: analoog, digitaal, HD en zelfs in 3D.
* Supersnel symmetrisch: uploaden met dezélfde snelheid als downloaden.
* Toekomstvast: hét netwerk voor nu, de toekomst en verder!
* Lokaal betrokken: maakt kerk-tv, club-tv en wijk-tv mogelijk.


Snelheidsverschillen Glasvezel vs Kabel
Snelheidsverschillen Glasvezel vs Kabel

Wat is glasvezel, hoe worden de vezels bij glasvezel gefabriceerd. Wat zijn de voordelen of juist de nadelen? Dit en meer treft u aan in mooie en vooral ook duidelijke video filmpjes die u gemakkelijk kunt bekijken via onze internetsite.