Tele2 introduceert 4G-maandabonnement en VoLTE voor iPhone

Tele2 introduceert 4G-maandabonnement en VoLTE voor iPhone

Tele2 heeft een aantal wijzigingen aangekondigd in haar mobiele aanbod aan en introduceert een nieuwe abonnementsvorm die contractvrij is en dus maandelijks opzegbaar is. Het sim-only aanbod is beschikbaar voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. Alle gebruikers die mobiele klant worden bij Tele2 kunnen hierbij maandelijks opzeggen.
De mobiele proposities van het bedrijf kent daarbij twee wijzigingen. De 4 GB-bundel wordt 5 GB, de 8 GB-bundel wordt 10 GB. De tarieven van deze bundels blijven hierbij gelijk. Ook de overige bundels, te weten 1 GB, 2 GB en de 24 GB, blijven onveranderd. Reden van de verandering van de 4GB en 8GB bundels zijn, omdat deze het meest worden afgenomen. Daarbij
Klanten kunnen hun mobiele abonnement zelf samenstellen, waarbij ze een keuze hebben uit enerzijds een databundel (1, 2, 5, 10 of 24 GB) en anderzijds een belbundel (100 minuten of onbeperkt). Zakelijke klanten kunnen data delen binnen het bedrijfsabonnement. Zij beschikken over een zogenaamde datapool. Deze is maximaal 4 TB.

VoLTE

Tele2 heeft tevens bekend gemaakt dat met ingang van 27 januari, alle iPhone 6- en 7-eigenaren zowel data- als spraakdiensten op het 4G-netwerk van Tele2 kunnen gebruiken. Tele2 Nederland activeerde maart 2016 VoLTE en biedt sinds half december alle klanten de mogelijkheid om via VoLTE (Voice over LTE) mobiel te bellen.