Vodafone zet 06- nummers om naar 097-nummer

vodafone

Mobiele datatoepassingen

Om te voorkomen dat 06-nummers in Nederland opraken heeft de overheid besloten dat een 06-nummer alleen gebruikt mag worden voor mobiel bellen. Mobiele datatoepassingen zoals tablets en laptops moeten 097-nummers gebruiken. Dit geldt ook voor toepassingen zoals slimme energiemeters, pinautomaten, alarmsystemen, thermostaten en beveiligingscamera’s. Vodafone is druk bezig het 097-beleid in haar systemen en processen te implementeren. Dit is een complex IT-traject dat we gefaseerd uitvoeren om de impact op klanten tot een minimum te beperken. We hebben hierover contact met de ACM. Vodafone zorgt ervoor dat de 06-nummers voor mobiele data omgezet worden naar 097-nummers.

Het omzetten van de nummers wordt in batches uitgevoerd en klanten wiens nummer wordt omgezet worden hiervan vooraf door Vodafone op de hoogte gebracht.

De omzetting wordt over-the-air uitgevoerd bij simkaarten waarvoor een 06-nummer verboden is, zoals mobiel breedband (MBB) en Multi Sim van Vodafone. Simkaarten blijven bruikbaar, maar het zou wel kunnen dat apps (zoals WhatsApp) niet meer functioneren op een tablet met simkaart.

Simkaarten met een 06-nummer mogen niet meer in tablets en laptops worden gebruikt

Simkaarten met een 06-nummer mogen niet meer in tablets en laptops worden gebruikt. Als je toch zonder 097-nummer eenvoudig mobiel wilt internetten op bijvoorbeeld een tablet of laptop kan je daar het beste de Wi-Fi hotspot van je smartphone voor gebruiken.

Het is mogelijk dat bepaalde apps niet werken met je nieuwe nummer

Het is mogelijk dat bepaalde apps niet werken met je nieuwe nummer. Van WhatsApp bijvoorbeeld is bekend dat je niet kunt inloggen met een 097-nummer. Als je toch WhatsApp wilt blijven gebruiken op je tablet dan adviseren we je om in te loggen met een 06-nummer (bijvoorbeeld dat van je mobiele telefoon). Je kunt dan wel gewoon data van je data abonnement gebruiken maar logt in op je mobiele nummer.