Ziggo klanten mobiele telefoons zonder rente in termijnen afbetalen

ZiggoKlanten van Ziggo krijgen de mogelijkheid om een mobiele telefoon in één keer of in termijnen aan te schaffen zonder dat er rente hoeft te worden betaald. Ziggo vat het nieuwe aanbod samen als ‘een eerlijke deal voor je nieuwe mobiel’. Voorheen konden klanten alleen een sim only-bundel kopen, maar geen telefoon. Klanten betalen de telefoon ineens, of kiezen voor gespreid betalen in 12 of 24 termijnen tegen 0 procent rente

Ziggo deed eerder dit jaar al een test

Eerder dit jaar deed de kabelaar al een test met de verkoop van telefoons. De provider biedt sinds een paar jaar mobiele diensten aan. Het heeft een licentie op de 2,6GHz-frequentie, maar gebruikt voor zijn diensten het netwerk van Vodafone.

Alleen Ziggo klanten

Alleen klanten van Ziggo Mobiel kunnen gebruik maken van de optie om hun Ziggo Mobiel abonnement te combineren met de aankoop van een smartphone bij Ziggo. Ziggo Mobiel rekent voor smartphones doorgaans de verkoopadviesprijzen. Deze prijzen liggen in de meeste gevallen hoger dan de huidige marktprijzen voor veel smartphones. Wanneer klanten gespreid willen betalen, rekent Ziggo Mobiel éénmalig één euro extra aan kosten.

Vodafone Ziggo Joint-venture

Het is nog onbekend hoe lang Ziggo een virtuele provider blijft. Ziggo en Vodafone hebben eerder dit jaar aangekondigd eeen joint-venture aan te gaan, waarbij de bedrijven de mobiele en vaste kabel diensten samenvoegen. De Europese Commisssie heeft hier inmiddels toestemming voor gegeven. Met ingang van 7 november is Vodafone Thuis (glasvezel en DSL) verkocht en in handen van T-Mobile, dit was één van de eisen die de Europese Commissie stelde voor de joint-venture.