ProviderLijst

   FAQ | Veel Gestelde Vragen | Meest Gestelde Vragen | Vraag & Antwoord

Thuis Diensten

Meest gestelde vragen over internet, televisie en telefonie diensten voor thuis. Klik op een vraag om ons antwoord te bekijken...

GlasVezel brengt de snelheid van het licht en heeft daardoor de capaciteit van toepassingen waarop we al lang zaten te wachten maar ook toepassingen die we nog niet voor mogelijk houden. Gamen op topsnelheid, Thuiswerken, Videofilms – Video on Demand, Nieuwsservers, TV-kijken … dit en meer behoort tot de mogelijkheden zoals jij het wilt!

Een glasvezelaansluiting is "een glasvezelverbinding tot aan de woning". Ze wordt ook wel Fiber to the Home (afgekort tot FTTH) genoemd.

Bij andere technieken zoals kabelinternet of DSL bestaat een gedeelte van het netwerk wel uit glasvezelverbindingen, maar het laatste deel van wijkcentrale/wijkverdeler tot aan de woning, is twisted-pair of coaxkabel. Deze vormen verreweg het grootste aandeel van de aansluitingen. Bij FTTH is ook dat laatste stuk naar de woning glasvezelkabel. De term FTTH wordt overigens door de providers niet vaak gebruikt, waarschijnlijk omdat de term wat te technisch is.

Met de hoge symmetrische bandbreedte van een glasvezelaansluiting tot in de woning zouden diensten geleverd moeten kunnen worden die tot nu toe niet via ADSL- of coax-netwerken leverbaar zijn. Het project Kenniswijk, waarvoor de Nederlandse overheid miljoenensubsidies beschikbaar heeft gesteld, had tot doel die nieuwe diensten te inventariseren en te ontwikkelen. Ook bij diverse andere glasvezelinitiatieven is gepoogd nieuwe diensten te ontwikkelen die optimaal gebruikmaken van de hoge symmetrische snelheden van glasvezel. Meestal ging het om diensten in de zorg (videospreekuur met de huisarts, camerabewaking, e.d.), lokale televisie (wijk-televisie, gemeenteraadsvergaderingen-online via televisie, sport-televisie van lokale sportverenigingen) en lokale informatie (bibliotheek online, cultuur online).

AlgemeenMobiele DienstenProviderLijstStoringenThuis DienstenPrePaid VoIP