ProviderLijst

   Alle PrePaid ( Pre-Paid ) Providers
Beste Mobiele Telefoon Providers in NederlandPrepaid is de benaming die wordt gegeven aan diensten die verleend worden waarvoor reeds vooruit een bedrag betaald is. De wijze waarop de waarde van een prepaid-tegoed wordt opgeslagen is afhankelijk van de dienst. Diegene die de dienst wil verkrijgen kan enerzijds een kaart kopen die een bepaalde waarde vertegenwoordigt of laat elektronisch een bepaalde waarde op een kaart laden.

Beltegoed of belwaarde is een vooruit betaald bedrag waarmee bij een prepaid-telefoonprovider mobiel gebeld kan worden. Het is vergelijkbaar met een telefoonkaart of chipknip. Bij het beltegoed wordt het tegoed echter niet op een kaart of de telefoon zelf bijgehouden, maar door de provider waar het mobiele nummer is geregistreerd. Met het tegoed kan worden gebeld tegen een bepaald tarief, of kunnen er sms-berichten mee worden verstuurd.

Wanneer het beltegoed op is kan dit opgewaardeerd worden. Op welke wijze dit kan, hangt af van de provider.

Bij een aantal providers is het beltegoed maar een bepaalde tijd geldig (meestal een half jaar of een jaar). Wordt er niet binnen die termijn opgewaardeerd, dan vervalt het resterende beltegoed. Na enige tijd wordt ook het mobiele nummer afgesloten, tenzij de gebruiker binnen deze termijn opnieuw opwaardeert.

De hier getoonde snelheden, zijn theoretische snelheden bij PrePaid !

Aanbieder Netwerk Snelheid Info Bestel  
88 Mobile
|
28 Mbps INFORMATIE WEBSITE T-Mobile
AH Mobiel
|
150 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN
Aldi Talk
|
14 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN
Bliep
|
1 Mbps INFORMATIE WEBSITE T-Mobile
Hema Telefonie
|
16 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN
Jumbo Mobiel
|
16 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN
KPN
|
 VoLTE    VoWIFI   
14 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN
Kruidvat Mobiel
|
16 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN
L-Mobi
|
225 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN
Lebara
|
25 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN
Lycamobile
|
40 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN
Ortel Mobile
|
16 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN
Simyo
|
 VoLTE    VoWIFI    eSim   
256 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN
T-Mobile
|
 VoLTE    eSim   
100 Mbps INFORMATIE WEBSITE T-Mobile
Telesur
|
1 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN
Vodafone
|
 VoLTE    VoWIFI   
350 Mbps INFORMATIE WEBSITE VodafoneMobiele Telefoon Providers

Dit zijn bedrijven KPN, Vodafone, T-Mobile & Tele2. De netwerk provider, heeft een eigen fysiek netwerk opgebouwd, overgenomen of is ontstaan door één of meerdere fusies.

Een Netwerk Provider is vaak in het bezit van één of meerdere licenties om antennes te mogen plaatsen welke uitzenden (en ontvangen) op de frequenties die men in licentie heeft afgenomen.

Wat is prepaid?

Prepaid betekent 'vooraf betaald' in het Engels. In de mobiele telefonie staat het voor het van te voren een tegoed kopen. Je kunt vervolgens ter waarde van dit tegoed bellen, sms'en en/of internetten. Heb je het tegoed opgemaakt dan kun je alleen nog gebeld worden en sms'jes ontvangen.

Starten met prepaid

Om prepaid te kunnen bellen heb je een simkaart en beltegoed nodig. Je kunt zo'n startpakket online bestellen of bij een (eigen) winkel halen. Bij een aantal partijen kun je kiezen want ze hebben beide mogelijkheden, bijvoorbeeld Vodafone, T-Mobile, KPN en Telfort. De startpakketten van een aantal (kleinere) aanbieders kun je bij telecomwinkels kopen, dit geldt bijvoorbeeld voor Lycamobile en Lebara. Kleinere staat tussen haakjes omdat deze partijen groot zijn op de prepaidmarkt

Beltegoed opwaarderen

Prepaid en opwaarderen beltegoedOm (weer) te kunnen bellen (of internetten of sms'en) heb je beltegoed nodig. Hiervoor moet er geld gekoppeld worden aan het mobiele nummer. Dit heet opwaarderen. Er is een aantal manieren om op te waarderen. Kies de manier die het beste bij je past.

Online opwaarderen - via internet kun je bij je provider of bij een gespecialiseerde website via je eigen bank je prepaidbeltegoed opwaarderen. Het opwaardeerbedrag wordt direct bijgeschreven bij je beltegoed. Voordeel: 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk.
Mobiel opwaarderen - via je mobiele telefoon. Meld je eenmalig aan en je kunt altijd mobiel opwaarderen. Het opwaardeerbedrag wordt afgeschreven van de door jou gekozen bankrekening. Voordeel: 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk.
Opwaarderen per sms - via je mobiele telefoon. Het geld voor de opwaardering wordt van je bankrekening of creditcard afgeschreven.
Automatisch opwaarderen - meld je eenmalig aan en je aanbieder hoogt je beltegoed op met een voorafbepaald bedrag op een vooraf bepaald moment. Of deze optie beschikbaar is kun je controleren op de website van je aanbieder. Voordeel: altijd en automatisch.
Opwaardeerkaarten - via een opwaardeerkaart of bon kun je tegoed met een bepaald bedrag opwaarderen. De meeste providers verkopen deze kaartjes of bonnen in telecomwinkels, supermarkten en kiosken.
Opwaardeer App - via de mobiele telefoon beltegoed bijschrijven met een app (van de telecomaanbieder, bijvoorbeeld bij Vodafone)

Voordeel prepaid

Je weet altijd precies waar je aan toe bent! Je ontvangt geen factuur achteraf en voorkomt daardoor dus verrassingen. Een uitzondering is negatief beltegoed. Sommige partijen staan negatief beltegoed toe. Bijvoorbeeld bij Simyo, daar kunnen prepaidklanten een gesprek afmaken. Als dat een gesprek naar het buitenland betreft, dan kan het negatieve tegoed snel oplopen. Dit geldt ook voor internetverkeer, bijvoorbeeld met automatische updates. Op het moment dat er opgewaardeerd wordt, zal eerst het negatieve tegoed weggewerkt worden.

Hybride

AH Mobiel begon er mee, met Slim Only, Vodafone had Hybride (van februari 2014 tot augustus 2015) en er is nog een paar van dit soort producten. Wat is Hybride? Hybride is een kruising tussen prepaid en een abonnement. Voordelen: je hebt geen contract en je hebt geen onverwachte kosten. Je verplicht je alleen om (totdat je het zelf stopzet) elke maand een vast bedrag te betalen. Daarvoor krijg je dan een mobiel pakket inclusief bundel(s). Er is ook een variant waarin je tegoed koopt bij een abonnement, zoals bij Robin Mobile. Je kunt dat tegoed gebruiken voor die dingen die buiten het standaard abonnement vallen, zoals bellen naar het buitenland en naar servicenummers in Nederland.