ProviderLijst

   Alle Mobiele Telefoon providers in Nederland

Alle Mobiele Telefoon providers

Alle Mobiele Telefoon Providers in Nederland

Alle Mobiele Telefoon providers - Ruim 40 mobiele telefoon providers, dat is wat Nederland telt. Van dit aantal zijn er 3 providers die een eigen netwerk hebben (KPN, T-Mobile & Vodafone), de overige providers maken gebruik van minstens één van deze netwerken en noemt men virtuele providers. Met dit aantal mobiele telefoonproviders is het voor steeds meer consumenten onoverzichtelijk. ProviderLijst toont in een eenvoudige overzicht of providers gebruik maken van VoWiFI, VoLTE, de maximum theoretische snelheid, en van welk fysiek netwerk een virtuele provider gebruik maakt.

ProviderLijst maakt geen onderscheid tussen providers. Veel informatie- & vergelijkingssites maken onderscheid tussen providers op basis van de hoeveelheid provisie die ze per verkoop krijgen. ProviderLijst toont echter “alle” mobiele telefoon providers om zo eerlijk, transparant en objectief mogelijk te blijven. Zo bevat onze website (als enige in zijn soort), ook diensten van Kruidvat, Albert Heijn, Dirk, 88 Mobile en nog veel meer providers aan.

Wist u al dat er; 40 telefoonproviders zijn? Daarvan 26 gebruik maken van het KPN Netwerk, er 8 gebruik maken van het Vodafone Netwerk en 11 van het T-Mobile Netwerk? Nu U dit weet, weet u mogelijk ook dat in geval van dekkingsproblemen bij een bepaalde provider u andere aanbieders welke gebruik maken van het zelfde netwerk, beter niet kunt gebruiken daar u dezelfde dekkingsproblemen ook daar kunt verwachten.


Vraagt u zich soms af waarom bij ProviderLijst veel meer telefoonproviders zichtbaar zijn dan bij anderen?
Bij ProviderLijst draait het niet om winst maken en geldverdienen, anderen tonen alleen aanbieders waar provisie op wordt verdiend... ons draait het niet om het geld maar om eerlijkheid, transparantie, objectiviteit, overzichtelijkheid en dus vooral "veel" informatie waaraan u iets heeft. Meer over het verdienmodel van "anderen" leest u op Wikipedia.

Aanbieder Netwerk Snelheid Info Bestel   Netwerk Type
BEN
|
225 Mbps INFORMATIE WEBSITE T-Mobile 4 4G T-Mobile 4G
Budget Mobiel
|
5 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN 4 4G KPN 4G
Hollandsnieuwe
|
 VoLTE    VoWIFI   
250 Mbps INFORMATIE WEBSITE Vodafone 4 4G Vodafone 4G
KPN
|
 VoLTE    VoWIFI   
225 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN 5 5G KPN 5G
Lebara
|
75 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN 4 4G KPN 4G
Simpel
|
75 Mbps INFORMATIE WEBSITE T-Mobile 4 4G T-Mobile 4G
Simyo
|
 VoLTE    VoWIFI    eSim   
256 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN 4 4G KPN 4G
T-Mobile
|
 VoLTE    eSim   
450 Mbps INFORMATIE WEBSITE T-Mobile 5 5G T-Mobile 5G
Tele2
|
Onbekend INFORMATIE WEBSITE T-Mobile 5 5G T-Mobile 5G
Vodafone
|
 VoLTE    VoWIFI   
350 Mbps INFORMATIE WEBSITE Vodafone 5 5G Vodafone 5G
Youfone
|
256 Mbps INFORMATIE WEBSITE KPN 4 4G KPN 4G
Aanbieder Netwerk Snelheid Info Bestel   Netwerk Type


Ontbreekt er informatie, is er iets veranderd of klopt er iets niet aan de informatie?
Laat het ons alstublieft weten via ons Contact Formulier.


Mobiele Telefoonproviders

Dit zijn bedrijven die mobiele diensten aanbieden, te gebruiken op een mobiele telefoon. Dit kan telefonie zijn maar ook toegang tot internet (mobiele data).

Netwerk Provider

Een Netwerk Provider heeft een eigen fysiek netwerk opgebouwd, overgenomen of is ontstaan door één of meerdere fusies. En biedt in veel gevallen zogenaamde Virtuele Aanbieders, toegang tot haar fysieke netwerk. Een netwerk provider onderhoud hierbij het volledige mobiele netwerk.

Een Netwerk Provider is vaak in het bezit van één of meerdere licenties om antennes te mogen plaatsen welke uitzenden (en ontvangen) op de frequenties die men in licentie heeft afgenomen.

Mobile Virtual Network Operator ( MVNO ) Virtuele Providers

Virtuele Provider

Een Virtuele Provider wordt vaak ook afgekort als MVNO ( Mobile Virtual Network Operator ). Een MVNO is een bedrijf dat niet in het bezit is van een eigen (fysiek) netwerk. MVNO's richten zich veelal op een specifieke doelgroep. Zo kennen wij BEN als prijsvechter naast Youfone, HollandsNieuwe, Simpel en Simyo, richt Bliep zich tot jongeren en zo kunnen we iedere MVNO in een specifieke categorie opdelen.


Postpaid | Abonnement

- Een abonnement waarbij de klant een maandelijks bedrag verschuldigd is met overeenkomst voor de duur waarmee deze is overeengekomen. Bij abonnementen behoort veelal een contract welke voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden wordt aangegaan.

Prepaid

- Een vorm waarbij de klant niet vast zit aan een overeenkomst voor langere tijd. In tegenstelling tot abonnementen is men bij Prepaid veelal verplicht om eens in de x-maanden te bellen en opwaarderen om het nummer actief te houden.

Sim-Only

- Deze term wordt het meeste gebruikt bij abonnementen ( postpaid ). Bij deze abonnementsvorm wordt geen telefoon geleverd. De tegenhanger is bekend als 'Abonnement inclusief toestel' waarbij een abonnement samen met telefoon wordt afgenomen.

eSIM / e-sim

eSIM is een afkorting voor embedded SIM en is de opvolger voor de bekende plastic simkaart. Een eSIM doet hetzelfde als een traditionele simkaart alleen zit deze ingebouwd in je telefoon of device. Je hebt met een eSIM geen fysieke simkaart meer nodig.
De voordelen van e-sim
  • Switchen van abonnement wordt nog makkelijker
  • Je kunt je simkaart niet kwijtraken
  • Ondersteunt dual sim: je bent op 2 nummers bereikbaar
  • Smartphonefabrikanten hoeven straks in een toestel geen ruimte vrij te houden voor minstens één simkaartslot