ProviderLijst

   Abonnement met Toestel Vergelijken
ProviderLijst - Vergelijk Toestel met Abonnement Voor wie is een toestel met abonnement geschikt?
Wanneer uw oude telefoon defect of aan vervanging toe, en een losse smartphone te duur voor u, is… dan is een abonnement inclusief telefoon toestel soms een goede oplossing. In plaats van de nieuwe telefoon ineens te betalen, betaalt u deze maandelijks in termijnen af en is het toestel bij verstrijken van de overeenkomst uw eigendom.

Omdat u het toestel in termijnen betaalt, is dit ook wel een lening. Houdt er hierom rekening mee dat bij het afsluiten van een abonnement inclusief toestel waarbij de waarde meer dan € 250,00 betreft een kredietwaardigheid controle (krediet check) wordt verricht.

Geld lenen kost geld

 
Geld lenen kost geld


Wat is het verschil tussen sim-only en een toestel met abonnement?

Bij een sim-only abonnement ontvangt u geen toestel. U blijft dus bellen met uw bestaande telefoon, of een toestel dat los is aanschaft.

Bij een sim-only abonnement betaalt u dan ook alleen voor de aansluiting op het netwerk en het gebruik van het netwerk, en krijgt u daarbij geen nieuwe telefoon. U krijgt een losse simkaart opgestuurd, die u vervolgens zelf in een (simlockvrij) toestel naar keuze kan doen.

Daarmee bespaart u niet alleen kosten bij de aanschaf, maar ook geldt dat de korting die normaliter op het toestel (of de toestellease) wordt gegeven, nu wordt verrekend met uw maandelijkse abonnementskosten. Met een sim-only abonnement belt u dus tegen de laagst mogelijke maandelijkse kosten.

Wat is een sim only?

Een sim only abonnement is een GSM abonnement waarbij u geen mobiele telefoon ontvangt. U krijg bij uw abonnement dus alleen een (nieuwe) simkaart, vandaar ook de naam sim only. Een sim only abonnement is veel goedkoper dan een normaal telefoon abonnement. Dit komt doordat de korting die u normaal krijgt op een toestel nu wordt verrekend met uw abonnement. Hierdoor heeft u veel lagere maandlasten.

De nieuwe simkaart plaatst u in uw huidige mobiele telefoon, en zo kunt u vaak veel goedkoper bellen, SMS’en en internetten.

Wat zijn seniorentelefoons?
Seniorentelefoons zijn simpele toestellen waarvan de bediening is aangepast aan ouderen, mensen met beperkingen of mensen die om wat voor reden dan ook, niet goed overweg kunnen met een 'gewone' mobiel.

Wie heeft er wat aan?
Wie moeite heeft met kleine schermen en minitoetsen of het toestel alleen wil gebruiken voor bellen en sms’en heeft aan een simpel seniorentoestel voldoende. Het geluid kan meestal extra hard. Voor het opladen zijn geen kleine stekkertjes nodig. Sommige seniorentelefoons beschikken over een speciale (zelf in te stellen) noodknop.