ProviderLijst

   Sim-Only Abonnementen Vergelijken ( SimOnly )
Sim-Only Abonnementen
Wat is een Sim-Only abonnement en waarom wordt het steeds populairder?
Er zijn tegenwoordig meerdere varianten van het telefoon contract waar je voor kunt kiezen. Eén van de opties die het meest voorkomt is Sim Only. Meer en meer mensen kiezen hiervoor. Toch is het goed mogelijk dat je nog niet precies weet wat dit inhoudt. In dat opzicht is het vooral ook goed om eens te bekijken welke voordelen en nadelen er aan deze optie zitten. Dit maakt het kiezen een flink stuk gemakkelijker voor je.

Wat is Sim Only?

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om te weten wat dit precies voor abonnement is. Het gaat dan om een optie waarbij je alleen je sim krijgt. Dit is het kaartje wat correspondeert met je telefoonnummer. Je zorgt zo dat je bereikbaar bent en zelf kan bellen. Wat je echter nog niet hebt bij deze abonnementsvorm, is een telefoon. Die moet je dan zelf nog verzorgen. Dit moet wel een telefoon zijn waar jouw kaart in kan. Dit is anders dan de verschillende soorten contracten waar een telefoon bij zit inbegrepen. Je hebt dus meer keuzevrijheid voor het type telefoon.

Flexibiliteit

Als het gaat over de voordelen van alleen een sim, dan is in de eerste plaats natuurlijk te stellen dat je iets meer flexibiliteit hebt in dit concept. Je kan bijvoorbeeld je telefoon zelf uitkiezen. Misschien wil je je huidige toestel wel behouden. Of wil je een telefoon kiezen die niet door de provider geleverd wordt. Een andere vorm van flexibiliteit is natuurlijk dat je ook gemakkelijker je telefoon contract kan opzeggen. Dit kan je iedere maand doen. Je zit er niet voor een jaar of twee jaar aan vast en kan gemakkelijk overstappen. Dit is voor veel mensen zeer belangrijk.

Aanpassingen in je belgedrag

Een ander belangrijk voordeel wanneer je alleen een sim neemt, is dat je het abonnement gemakkelijker kan aanpassen. Wanneer je meer belt, of meer dataverbruik hebt in een bepaalde periode, dan kan je je abonnement gemakkelijk naar boven bijstellen. Wordt dit juist weer wat minder na enige tijd? Dan kan je ook gewoon je abonnement naar beneden bijstellen. In alle gevallen past het dus precies bij het belgedrag dat je op dat moment hebt. Je betaalt nooit te veel en je hebt nooit te weinig. Dit is bij vaste contracten natuurlijk veel lastiger te verzorgen.

Het kostenvoordeel van deze deals

Doordat er geen telefoon bij wordt geleverd, ben je ook veel goedkoper uit. Het is vooral goedkoper omdat je niet aan hoge abonnementskosten vast zit. Dit is het grote verschil. Natuurlijk moet je wel zelf aan een telefoon komen. Wanneer je nog een toestel beschikbaar hebt, bijvoorbeeld het toestel dat je nu gebruikt, dan is dat wel zo fijn. Op die manier kan je de kosten voor je telefoongebruik flink terugdringen. Dit is voor de meeste mensen zelfs het belangrijkste voordeel. Voor hen is dit de voornaamste reden om voor deze abonnementsvorm te kiezen als ze een nieuwe deal sluiten.

De nadelen van Sim Only


Natuurlijk is het niet alleen maar zo dat er voordelen zijn. Er zijn ook een aantal minpunten waar je rekening mee moet houden als gebruiker. In de eerste plaats moet je goed op je toestelkeuze letten. Wil je er perse een gloednieuwe telefoon bij hebben? Dat kan, maar dan ben je wel je kostenvoordeel kwijt. Nieuwe telefoons kosten immers natuurlijk wel wat. Let daar dus wel goed op. Zeker smartphones kunnen flink duur uitvallen. Daarnaast is het goed om eerst uit te zoeken wat er in het basispakket geleverd wordt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je trager internet krijgt. Wil je sneller surfen? Dan moet je daar ook extra voor betalen. Dit is ook jammer.

Voor wie is Sim Only geschikt?


Sim Only is bedoeld voor degenen die al een mobiele telefoon hebben en die het jammer - of te duur - vinden om een nieuwe smartphone aan te schaffen. Je kunt ook een 'los' toestel kopen. De kortingen op mobiele telefoons bij een abonnement zijn zo ver gedaald, dat je meestal goedkoper uit bent door een Sim Only abonnement af te sluiten en een toestel 'los' te kopen.

Wanneer je een Sim Only abonnement afsluit, ontvang je enkel een simkaart. Op deze simkaart staan al je abonnementsgegevens. De simkaart gebruik je vervolgens in een simlockvrij toestel en je kunt direct gebruikmaken van je abonnement. Geef wel aan, wanneer je bestelt, of je een micro of nano simkaart nodig hebt.

Conclusie

Wanneer je over het geheel kijkt, dan biedt deze vorm van mobiel bellen wel meer voordelen dan nadelen. Er zijn daarom dus ook voldoende redenen aan te voeren om ervoor te kiezen. Wil je er zeker van zijn dat je op een goedkope manier optimaal bereikbaar bent en iedereen kan bellen wanneer dat nodig is? Dan heb je eigenlijk niet meer nodig dan alleen je kaart en de telefoon die je al in je bezit hebt. Dat maakt het dus wel zo gemakkelijk en voordelig.