ProviderLijst

   Thuis Diensten Vergelijken
ProviderLijst - Vergelijk thuis-diensten Vergelijk hieronder eenvoudig alle abonnementen van alle internet providers. Standaard worden thuis-diensten pakketten vergeleken, maar met de menu-opties kan dit gewijzigd worden in internet en TV abonnementen of alleen internet abonnementen. De prijs die wordt weergegeven is de gemiddelde prijs gedurende het contract. Deze prijs is inclusief eenmalige kosten, administratiekosten en verzendkosten. Ook zijn in deze prijs (tijdelijke) acties en kortingen meegenomen. Op deze manier kun je dus eerlijk providers vergelijken.


Triple play of thuis-diensten Triple play staat voor internet, telefonie en digitale televisie via één abonnement bij één aanbieder. Ook wel aangeduid met de term multiplay, thuis-diensten, 3-in-1, combi- of totaalpakket.

Naast internet bieden veel aanbieders een totaalpakket waaraan telefonie en digitale televisie zijn toegevoegd (triple play). Begin 2015 heeft bijna zestig procent van alle huishoudens zo'n totaalpakket. De grootste spelers op dit gebied zijn KPN en Ziggo.

thuis-diensten verschilt het meest voor wat betreft het televisie aanbod. Kabelaanbieders kunnen televisie analoog aanbieden, wat handig is voor oudere tv's, of voor mensen die meerdere tv's hebben en niet overal een decoder voor willen gebruiken. Uiteraard kunnen ze ook televisie in HD-kwaliteit aanbieden.

Het digitale tv-signaal is te ontvangen via de kabel, maar ook via de ether (Digitenne van KPN, ook geleverd door andere aanbieders w.o. Scarlet). TV kijken via het wereldwijde web -IPTV- is eveneens mogelijk. Tele2 en KPN maken o.a. gebruik van deze techniek. Digitale tv via de satelliet is ook een optie. CanalDigitaal biedt tv aan onder eigen naam, plus internet en telefonie via het netwerk van KPN. Het aanbod is prijstechnisch interessant.

Is Alles-in-één goedkoper? Alle diensten onderbrengen bij één aanbieder is vaak goedkoper dan verschillende losse abonnementen bij meerdere providers. Een ander voordeel is, dat je één nota en aanspreekpunt voor alle diensten hebt.

Voordelen triple play?
Je krijgt één factuur en kunt profiteren van bundelkorting, waardoor je goedkoper uit bent. Bij eventueel ongemak weet je ook bij welke aanbieder je moet zijn.

Nadelen triple play?
De kans bestaat dat de diensten tegelijkertijd last hebben bij een storing, omdat internet en telefonie meestal gebruik maken van dezelfde aansluiting.